Binnen de Hormoonfactor is voeding een belangrijk onderwerp. Met de juiste voeding kan je je hormonen terug in balans brengen en een goede hormoonbalans behouden. De basis bestaat uit zo veel mogelijk pure, onbewerkte, liefst biologische voeding. Verse producten van een goede kwaliteit.

Op basis van de symptomen die klanten hebben, stellen wij vast welke hormonale disbalansen in het lichaam aanwezig zijn. Daarna geven wij een advies. Soms adviseren wij om bepaalde producten meer te eten, om daarmee een bepaald hormoon een boost te geven. In veel gevallen kan het ook goed zijn om bepaalde producten juist te laten staan, om van een overschot aan hormonen af te komen. Kortom, de basis is puur en onbewerkt eten, en verder kan ons advies van persoon tot persoon enorm verschillen. Wat voor jou de juiste voeding is, hangt heel sterk af van hoe het met je hormoonbalans is gesteld.

Wij besteden ook veel aandacht aan het goed functioneren van je darmen. Daarom is het heel belangrijk om zo veel mogelijk voeding te eten die je goed kunt verteren. Omdat veel mensen problemen hebben met het verteren van gluten en lactose, raden wij klanten vaak aan om minder tarweproducten en minder zuivel te nemen. Ook mensen zonder allergie ervaren vaak dat zij zich veel beter voelen wanneer zij deze producten een tijdje laten staan.

Omdat anders eten best lastig kan zijn, kunnen wij daarbij ondersteunen met praktische tips, recepten, voedingsschema’s en rondleidingen door de supermarkt. Hiermee maken wij het voor iedereen zo makkelijk mogelijk om gezond, en vooral ook lekker te eten.

Eet smakelijk!

Ook geïnteresseerd in Hormoonfactor Twente? Maak vrijblijvend een afspraak

COPYRIGHT  | Hormoonfactor Twente | Alle rechten voorbehouden